~

~
..........................................Σελίδες της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα * για τις δραστηριότητες των Μεγαλοπολιτών
Επιμέλεια σελίδας: Πάνος Σ. Αϊβαλής, δημοσιογράφος, και Πέτρος Σ. Αϊβαλής, από την εφημ. "Αρκαδικό Βήμα" * επικοινωνία: kepeme@gmail.com
...................... ΜΕΣΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ // ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΑΠΟ ΤΟ 1988 * Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ... * ειδήσεις από τις τοπικές Κοινότητες της Μεγαλοπόλεως * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Άνοιξη 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια μας....

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας


~~~~~~~~~~~~~~

"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός

Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμετους φόβους μας

Ειδήσεις

Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

Εύη Τατούλη: Δεν θα επιτρέψουμε στον Τσιρώνη να κάνει χαβούζα την Μεγαλόπολη

  ΕΙΔΗΣΕΙΣ // ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 

Είκοσι μήνες από την τοποθέτηση του στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και μετά από μια πορεία αντιφατικών αποφάσεων, τακτικισμών και πολιτικού στρουθοκαμηλισμού ο κ. Τσιρώνης εξυφαίνεται για ακόμα μια φορά επικίνδυνα σχέδια για την Αρκαδία και την Πελοπόννησο.


Οι δηλώσεις του της 8ης Σεπτεμβρίου, υπό την πίεση των προστίμων που πρόκειται να επιβληθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην χώρα, εξαιτίας και της προσωπικής αδυναμίας του να εξασφαλιστεί έως σήμερα καθολική, βιώσιμη και κοινωνικά αποδεκτή λύση για τη διαχείριση των επικινδύνων αποβλήτων, φανερώνουν ξεκάθαρα τις προθέσεις του. Φανερώνουν δηλαδή την πολιτική εμμονή του να μετακυλήσει και στους πολίτες της Μεγαλόπολης τις συνέπειες της προσωπικής του ανικανότητας να λύσει το πρόβλημα για τη χώρα.
Τόσο μέσα από το περιεχόμενο της ΣΜΠΕ για τον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων, όσο και από τις δηλώσεις του και την κοινοποίηση των περιοχών που δυνητικά θα γίνουν υποδοχείς τέτοιων αποβλήτων, ο κος Τσιρώνης έχει ένα και μοναδικό σκοπό, να προβεί σε ένα πολιτικό αντιπερισπασμό για να κρύψει την ανικανότητα του να φέρει εις πέρας το λειτούργημα το οποίο υπηρετεί ως υπουργός και όχι ως ακτιβιστής. Να κρύψει δηλαδή την προσωπική του αποτυχία που μεταφράζεται σε δεκάδες εκατομμύρια προστίμων σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και την τσέπη του κάθε Έλληνα.
Σε μια περιοχή σαν την Μεγαλόπολη που είναι επιβαρυμένη για δεκαετίες τόσο περιβαλλοντικά όσο και υγειονομικά, η προχειρότητα του κατεπείγοντος με την οποία η ηγεσία του ΠΕΚΑ επιλέγει να λάβει αποφάσεις φανερώνει την αδιαφορία της για τις ανυπολόγιστες συνέπειες που μπορεί αυτές να έχουν για το φυσικό περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Μοναδικός σκοπός του κου Τσιρώνη είναι η κοινωνική εξέγερσή στις περιοχές που έχει ανακοινώσει για να κρύψει το προσωπικό του έλλειμμα. Στην Αρκαδία λοιπόν λέμε όχι στις μεθοδεύσεις και θεωρούμε Casus Belli οποιαδήποτε απόφαση επιδιώκεται να επιβληθεί με αυτούς τους όρους.
Τον κύριο Τσιρώνη τον ενδιαφέρει μόνο η πολιτική του επιβίωση, δεν τον ενδιαφέρει ο τόπος κανενός, ούτε φυσικά και η Μεγαλόπολη. Είναι απολύτως ανίκανος να λάβει οποιαδήποτε ουσιαστική απόφαση. Έχει έρθει επιτέλους η ώρα να λάβουν οι αρμόδιοι εκλεγμένοι εκπρόσωποί σε κάθε τόπο τις αποφάσεις για αυτά τα θέματα. 
Η Μεγαλόπολη είναι λιγνιτικό κέντρο και για πολλές δεκαετίες έχει δομήσει την οικονομία της και την κοινωνική της εξέλιξη σε αυτή την κατεύθυνση. Δεν είναι δυνατό ο ακτιβιστής οικολόγος υπουργός που θέλει να εισάγει λιγνίτη από τα Σκόπια να καταστρέψει την οικονομία της Μεγαλόπολης με μια τέτοια απόφαση. Αλίμονο λοιπόν αν ο κος Τσιρώνης προβεί σε οποιαδήποτε απόφαση που θα μετατρέψει την Μεγαλόπολη σε χαβούζα και τον ενημερώνω ότι θα βρει απέναντί του όλους τους πολίτες.


________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου