..........................................Σελίδες της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα * για τις δραστηριότητες των Μεγαλοπολιτών
Επιμέλεια σελίδας: Πάνος Σ. Αϊβαλής, δημοσιογράφος, και Πέτρος Σ. Αϊβαλής, από την εφημ. "Αρκαδικό Βήμα" * επικοινωνία: kepeme@gmail.com
...................... ΜΕΣΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ // ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΑΠΟ ΤΟ 1988 * Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ... * ειδήσεις από τις τοπικές Κοινότητες της Μεγαλοπόλεως * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Καλοκαίρι 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια μας....

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας


~~~~~~~~~~~~~~

"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός

Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Πέρασαν κι οι «έξι» υποψήφιοι για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  




Χωρίς... απώλειες συνεχίζεται ο διαγωνισμός για τις λιγνιτικές μονάδες Μεγαλόπολης και Φλώρινας της ΔΕΗ, καθώς και τα έξι σχήματα που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον, προκρίθηκαν στην επόμενη φάση. Πλέον, τα έξι σχήματα θα πρέπει να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα ανοίξει το «data room» μέσω του οποίου οι υποψήφιοι επενδυτές θα έχουν πρόσβαση σε τεχνικές και οικονομικές πληροφορίες για τις μονάδες και τα λιγνιτωρυχεία.
Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει την υποβολή προσφορών τον Σεπτέμβριο και κατακύρωση του διαγωνισμού τον Οκτώβριο. Οι υποψήφιοι θα μπορέσουν να υποβάλουν προσφορές και για τα δύο συγκροτήματα (Βορρά και Νότου) καθώς και να κάνουν επιχειρηματικές συνεργασίες για τη διεκδίκηση των μονάδων.
Παράγοντες-κλειδί για την κατάληξη του διαγωνισμού και τη διαμόρφωση του τιμήματος θα είναι, μεταξύ άλλων:
- Οι προβλέψεις της διακήρυξης του διαγωνισμού.
- Οι εκτιμήσεις για την πορεία των τιμών των δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα στη διεθνή αγορά, που αποτελούν βασικό στοιχείο κόστους των λιγνιτικών μονάδων και παρουσιάζουν αυξητική τάση ενόψει της αντιρρυπαντικής πολιτικής της Ε.Ε.
- Η προοπτική συμμετοχής των λιγνιτικών μονάδων στο μηχανισμό αποζημίωσης ισχύος ο οποίος σε κάθε περίπτωση δεν προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί και εγκριθεί στο χρονικό πλαίσιο διεξαγωγής του διαγωνισμού. Θεωρείται ωστόσο ότι μπορεί να υπάρξει μια κατεύθυνση προς την αποδοχή ή απόρριψη της πρότασης.
- Ενδεχόμενες συμφωνίες με μεγάλους βιομηχανικούς καταναλωτές ρεύματος που διαθέτουν αντιστάθμιση δηλαδή δικαιώματα εκπομπής διοξειδίου τα οποία μπορούν να μετριάσουν την επιβάρυνση της ενέργειας.
Την αντίθεσή της στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων επανέλαβε η ΓΕΝΟΠ, κάνοντας λόγο για καταστροφική επιλογή για την εθνική οικονομία.
Υπενθυμίζεται ότι οι έξι υποψήφιοι είναι οι εξής: 
1. BEIJING GUOHUA POWER COMPANY LIMITED AND DAMCO ENERGY S.A. (CONSORTIUM)
2. ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.
3. ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
4. ENERGETICKÝ Α PRŮMYSLOVÝ HOLDING, Α.S. (EPH)
5. INDOVERSE (CZECH) COAL INVESTMENTS LIMITED
6. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
~~~~~~
~~~~~~

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Πράσινο φως» από τη ΔΕΗ για Μεγαλόπολη και Φλώρινα
Η επόμενη μέρα για τη ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου