..........................................Σελίδες της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα * για τις δραστηριότητες των Μεγαλοπολιτών
Επιμέλεια σελίδας: Πάνος Σ. Αϊβαλής, δημοσιογράφος, και Πέτρος Σ. Αϊβαλής, από την εφημ. "Αρκαδικό Βήμα" * επικοινωνία: kepeme@gmail.com
...................... ΜΕΣΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ // ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΑΠΟ ΤΟ 1988 * Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ... * ειδήσεις από τις τοπικές Κοινότητες της Μεγαλοπόλεως * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Καλοκαίρι 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια μας....

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας


~~~~~~~~~~~~~~

"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός

Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Προσφυγές στο ΣτΕ για τη μονάδα της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη


ΕΙΔΗΣΕΙΣ

MEGALOPOLI


Την ακύρωση της απόφασης σχετικά με τη λειτουργία του ατμοηλεκτρικού σταθμού της ΔΕΗ, στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας, ζητούν με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF), το Σωματείο προστασίας του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος Greenpeace Hellas και το κοινωφελές ίδρυμα, με έδρα την Αγγλία και την Ουαλία, CLIENT EARTH.
Οι οικολογικοί φορείς ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η από 8.9.2017 απόφαση της γενικής διευθύντριας Περιβαλλοντικής Πολιτικής του υπουργείου Περιβάλλοντος, με την οποία ανανεώνεται και τροποποιείται παλαιότερη απόφαση του έτους 2006, για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας του ατμοηλεκτρικού σταθμού της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας, κοντά στον ποταμό Αλφειό. Ο εν λόγω σταθμός χρησιμοποιεί ως καύσιμο λιγνίτη.

Στην αίτησή τους υποστηρίζουν, ότι η επίμαχη προσβαλλόμενη απόφαση εκδόθηκε χωρίς να συνταχθεί νέα μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, προσαρμοσμένη στα επίκαιρα πραγματικά και νομοθετικά δεδομένα και μάλιστα επτά χρόνια μετά την λήξη ισχύος της περιβαλλοντικής αδειοδότησης του 2006.
Οι οργανώσεις υπογραμμίζουν, ότι η συνέχιση λειτουργίας του επίμαχου σταθμού της ΔΕΗ παραβιάζει σειρά διατάξεων του Συντάγματος, όπως είναι των άρθρων 24, 79 και 106.
Ακόμη, υποστηρίζουν ότι η απόφαση της γενικής διευθύντριας, κατά παράβαση τοy νόμου 4014/2011, ανανέωσε και τροποποίησε τους περιβαλλοντικούς όρους του 2006, χωρίς να υπάρχει νέα μελέτη περιβαλλοντικών όρων, ενώ παράλληλα, παραβιάζει την Ευρωπαϊκή νομοθεσία (Ευρωπαϊκές οδηγίες) η οποία θέτει όρια στις επιτρεπόμενες οριακές τιμές εκπομπών διοξειδίων του θείου, σκόνης και οξειδίων του αζώτου, ενώ επιτρέπει οριακές τιμές εκπομπών οξειδίων του αζώτου.
___________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου