..........................................Σελίδες της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα * για τις δραστηριότητες των Μεγαλοπολιτών
Επιμέλεια σελίδας: Πάνος Σ. Αϊβαλής, δημοσιογράφος, και Πέτρος Σ. Αϊβαλής, από την εφημ. "Αρκαδικό Βήμα" * επικοινωνία: kepeme@gmail.com
...................... ΜΕΣΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ // ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΑΠΟ ΤΟ 1988 * Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ... * ειδήσεις από τις τοπικές Κοινότητες της Μεγαλοπόλεως * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Καλοκαίρι 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια μας....

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας


~~~~~~~~~~~~~~

"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός

Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Εκδήλωση στην Κοινότητα Βουτσαρά για την 28ης Οκτωβρίου και μνημόσυνο ΕΛ.ΔΥΚ. 1974

ΕΚΔΗΛΩΣΗ



Η 30η Οκτωβρίου θα μείνει στην ιστορία σαν μία πολύ σημαντική ημέρα για την τοπική Κοινότητα Βουτσαρά. Το πρόγραμμα έγινε όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί (28ης Οκτωβρίου και μνημόσυνο ΕΛ.ΔΥΚ. 1974). Το πρωί έγινε θεία λειτουργία χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας κ.κ. Ιερεμία και των πατέρων π. Γρηγορίου - π. Νικολάου και π. Αυγουστίνου και του πρωτοψάλτη Μαδούρου Παναγιώτη μέσα σε ένα ιερό ναό ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο. 
Η μεγάλη συγκίνηση έγινε στους πιστούς όταν ακούστηκε το εξής ανατριχιαστικό «ΤΗΣ ΑΓΙΟΤΑΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΒΟΥΤΣΑΡΑ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ». Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Γιώργος Αθανασόπουλος και ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Παπαδόπουλος Διονύσιος απένειμαν τιμητική πλακέτα στον πρωτοψάλτη κ. Μαδούρο Παναγιώτη για την 15η ανιδιοτελή προσφορά του στον ιερό ναό Αγίας Τριάδος Βουτσαρά και στην Κοινότητα. 
Για τον πρωτοψάλτη μίλησαν ο σεβασμιότατος κ.κ. Ιερεμίας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας και ο τιμηθείς ο οποίος αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια για τον πρόεδρο της Κοινότητας. Στη συνέχεια έγιναν τα μνημόσυνα του Γεωργίου Σιμόπουλου και των πεσόντων της ΕΛ.ΔΥΚ 1974 μέσα σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης. Ο δίσκος για τους πεσόντες της ΕΛ.ΔΥΚ 1974 ήταν προσφορά του κ. Πριλίγκου Δημητρίου, προέδρου της Κοινότητας Μακρυσίου.  Η Κοινότητα Βουτσαρά τον ευχαριστεί. 
Επίσης η Κοινότητα και το εκκλησιαστικό συμβούλιο ευχαριστούν το υαλοπωλείο του κ. Λυμπερόπουλου στην Τρίπολη για την δωρεάν στην εκκλησία της Αγίας Τριάδος μία αντιδωροθήκη. Στη συνέχεια όλοι οδηγήθηκαν στην πλατεία του χωριού στο μνημείο πεσόντων όπου ο σεβασμιότατος και οι πατέρες έκαναν επιμνημόσυνη δέηση παρά την βροχή. Ύστερα άρχισε η κατάθεση στεφανιών. Για την κυβέρνηση στεφάνι κατέθεσε ο ιατρός κ. Καρβέλας Παναγιώτης, εκπρ. Υπ. Εθ. Άμυνας. 
Για τον Δήμο Μεγαλόπολης ο Δήμαρχος κ. Παπαδόπουλος Διονύσιος. Από την Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας ο αστυνόμος του Α.Τ. Μεγαλόπολης κ. Τάγκας Κων/νος (παραπομπή). Για την Εθνική Αντίσταση ο κ. Ζερίτης Θεόδωρος. Για τον Εμπορικό Σύλλογο Μεγαλόπολης ο πρόεδρος κ. Αντώνακος Νικόλαος, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι το 2017 κάτι θα κάνει για το χωριό μας. Ευχαριστούμε για την Τοπική Κοινότητα. Ο αστυνόμος κ.Καραμανώλης Ιωάννης για τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Βουτσαρά. 
Η πρόεδρος κ. Βλαχοδημητροπούλου Κων/να για την ΕΛ.ΔΥΚ. 1974. Ο κ. Παναγάκης Σωτήριος για την ΕΛ.ΔΥΚ. 1974. Ο κ.Αναστόπουλος Βασ. (παραπομπή) → Για το Δ.Σ. Μεγαλόπολης ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Κακκαβάς Πολύβιος. Για τον Σύλλογο Προέδρων Δήμου Μεγαλόπολης ο κ.Πριλίγκας Δημήτριος. Για την Μητρόπολη Βουτσαρά Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως ο κος Μαδούρος Παναγιώτης. Στη συνέχεια μίλησαν ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης κος Καρβέλας Παναγιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε στην επιστροφή των λειψάνων των καταδρομέων που έπεσαν στην Κύπρο το 1974 μετά από 42 χρόνια.
          Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κος Διονύσιος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε αναλυτικά στην σημασία της εκδήλωσης και έδωσε συγχαρητήρια στην Κοινότητα για την πρωτοβουλία. Ο κ.Παναγάκης Σωτήριος συγκίνησε λέγοντας ότι τον έχουν τιμήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο ΟΗΕ και σχεδόν όλη η Ελλάδα αλλά σήμερα νοιώθω κάτι το διαφορετικό. Στη συνέχεια κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και όλοι είπαν τον εθνικό ύμνο. Οι πλακέτες στους κους Παναγάκη Σωτήριο, Αναστόπουλο Βασίλειο και Παναγιωτακόπουλο Αργύριο θα απονεμηθούν στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης σε ημερομηνία που θα καθοριστεί από κοινού.
          Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ.Μιχόπουλος Κων/νος πρ. Δήμαρχος Γόρτυνος και Δ.Σ. Μεγαλόπολης, οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Μπαρουσίου κος Πριλίγκος Δημ., Αναβρύτου κ.Θεοδωρόπουλος Γεώργιος, Ρουτσίας κα Σπηλιοπούλου Γεωργία, οι πρόεδροι των Συλλόγων Βουτσαρά κ. Βλαδομητροπούλου Κων/να, Ρουτσίου κ. Παπαδοπούλου Μαρία.
          Στη συνέχεια παρατάθηκε γεύμα στο πολιτιστικό κέντρο σε πάνω από 100 άτομα.
ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ
Τσιώλης Σάκης, πρ. προπονητής Αστέρα Τρίπολης
Αθανασόπουλος Γεώργιος, Πρόεδρος Κοινότητας Βουτσαρά
Οικογένεια Σιμόπουλου Γεωργίου
ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ
ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ 
ΚΡΑΣΙ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
ΠΛΑΚΕΤΕΣ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΟΥΤΣΑΡΑ
ΓΛΥΚΑ – ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Η Κοινότητα Βουτσαρά ευχαριστεί όλους όσους παρευρέθηκαν σε αυτή την μεγάλη εκδήλωση «ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ».
         
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
          Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βουτσαρά Γιώργος Αθανασόπουλος ευχαριστεί τον πρώην Προπονητή του Αστέρα Τρίπολης κον Τσιώλη Σάκη για την χορηγία στην εκδήλωση της 30ης Οκτωβρίου και για την αγάπη του για το χωριό μας. Θυμίζουμε ότι το 2013 η Κοινότητα Βουτσαρά ήταν η μοναδική Κοινότητα της Αρκαδίας που τίμησε με πλακέτες τον Αστέρα Τρίπολης, τον κο Μποροβήλο και τον προπονητή του κο Τσιώλη Σάκη για την έξοδο στην Ευρώπη και την παρουσία του Αστέρα στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου