..........................................Σελίδες της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα * για τις δραστηριότητες των Μεγαλοπολιτών
Επιμέλεια σελίδας: Πάνος Σ. Αϊβαλής, δημοσιογράφος, και Πέτρος Σ. Αϊβαλής, από την εφημ. "Αρκαδικό Βήμα" * επικοινωνία: kepeme@gmail.com
...................... ΜΕΣΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ // ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΑΠΟ ΤΟ 1988 * Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ... * ειδήσεις από τις τοπικές Κοινότητες της Μεγαλοπόλεως * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Καλοκαίρι 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια μας....

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας


~~~~~~~~~~~~~~

"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός

Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016

Ελάχιστα τα πανηγύρια στην Μεγαλόπολη λόγω καταγγελιών...

Αύγουστος στην Μεγαλόπολη
Στην περιοχή της Μεγαλόπολης έχουν προγραμματιστεί για τον μήνα Αύγουστο (σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε μέχρι σήμερα) να γίνουν τα παρακάτω πανηγύρια :
Κυριακή 14 Αυγούστου
ΧΩΡΕΜΗ 2016 – Παραδοσιακό Πανηγύρι.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χωρεμαίων σας καλεί στο καθιερωμένο γλέντι του στην πλατεία του χωριού, με την ορχήστρα που αποτελείατι από τον Τάκη Μπαλάση , τον Δημήτρη Παπαγεωργίου και τα Παιδιά της Μεγαλόπολης. Είσοδος και χορός ελεύθερα.

Δευτέρα 15 Αυγούστου
Ίσαρη Μεγαλόπολης
Το καθιερωμένο πανηγύρι των Ισαραίων

ΧΡΑΝΟΙ – Το πανηγύρι της Παναγίας
Ο πολιτιστικός Σύλλογος Χραναίων σας καλεί στην εκδήλωσή του στις 15 Αυγούστου το βράδυ στους Χράνους για χορό φαγητό και διασκέδαση με την Ορχήστρα του Γιάννη Λάγιου.Είσοδος και χορός ελεύθερα.

14 & 15 Αυγούστου
Διήμερο Πανηγύρι στο Τουρκολέκα
Στις 14 και 15 Αυγούστου, θα γίνει διήμερο πανηγύρι στο χωριό Τουρκολέκα Μεγαλόπολης. Με τους: Πάνο Κολοβό, Νατάσα Γκολφίνου, στο τραγούδι και τον Πάνο Ηλιόπουλο, στο κλαρίνο. Στο μπουζούκι και στην κιθάρα ο Δημήτρης Δούρος και στο αρμόνιο ο Παναγιώτης Σούρσος.

Τρίτη 16 Αυγούστου
Γέφυρα – Πανηγύρι με τον Μπάμπη Τσέρτο
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γέφυρας διοργανώνει το πανηγύρι του με τον Μπάμπη Τσέρτο και το συγκρότημα της Ωδικής Βοήθειας.

Παρασκευή 19 Αυγούστου
Ανεμοδουρεϊκο γλέντι
Μετά από 5 χρόνια το νέο Δ.Σ. του συλλόγου μας προσπαθεί και πάλι να αναβιώσει το Ανεμοδουρεϊκο γλέντι.
Γι αυτόν τον λόγο η στήριξη όλων σας είναι σημαντική για να μπορέσουμε να κρατήσουμε τον τόπο και τις παραδόσεις μας ζωντανά!
Σας περιμένουμε λοιπόν όλους και όλες στις 19 Αυγούστου στο Ανεμοδούρι.

Σάββατο 20 Αυγούστου
‘Ευρώτεια’ στο Σκορτσινού
Η συνταγή γνωστή..φαγητό,ποτό,ζωντανή μουσική με πολύ κέφι κ χορό! Σας περιμένουμε όλους σας σε μια τέλεια βραδιά για τα 22α ΕΥΡΩΤΕΙΑ, με ζεστή γουρνοπούλα και σουβλάκια,παγωμένες μπύρες και αναψυκτικά,ζωντανή μουσική.
Τζενη Κατσιγιάννη,Γιάννης Νταβέλης,Ανδρέας Κωνσταντινοπουλος,Σωτηρης Πιπέρης(λαϊκό),στο τραγούδι και Σωτήρης Κόκκορης στο κλαρίνο!
Είσοδος σε όλους δωρεάν!!

22 & 23 Αυγούστου
Φαλαισιώτικο Πανηγύρι στο χωριό Φαλαίσια (Μπούρα) Αρκαδίας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Φαλαισιωτών

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Όπως βλέπουμε υπάρχουν αυτή την στιγμή ελάχιστα πανηγύρια στην περιοχή μας σε σχέση με προηγούμενες χρονιές , αφού ειδικά φέτος οι Σύλλογοι των χωριών που παλεύουν να κρατήσουν τα έθιμα και τις παραδόσεις , βρέθηκαν στο στόχαστρο πολύ αυστηρών ελέγχων για θέματα εφορίας, ΙΚΑ, υγειονομικού και ΑΕΠΙ. Το να μπορέσουν οι μικροί σύλλογοι της περιοχής  μας να τακτοποιήσουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες απαιτεί πολλά έξοδα και πάρα πολύ τρέξιμο με την γραφειοκρατεία.
Ποιος κάνει τις καταγγελίες η ποιοι είναι πίσω από όλα αυτά δεν μπορεί να το πει με σιγουριά κανείς. Μιλήσαμε με εκπροσώπους Συλλόγων από κάποια από τα παραπάνω πανηγύρια και μας δήλωσαν ότι έχουν κάνει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, ΑΕΠΙ,ΙΚΑ,ΕΦΟΡΙΑ κ.τλ. αλλά υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση οικονομική και θα κάνουν φέτος τις εκδηλώσεις τους γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν θα υπάρχει κανένα κέρδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου