..........................................Σελίδες της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα * για τις δραστηριότητες των Μεγαλοπολιτών
Επιμέλεια σελίδας: Πάνος Σ. Αϊβαλής, δημοσιογράφος, και Πέτρος Σ. Αϊβαλής, από την εφημ. "Αρκαδικό Βήμα" * επικοινωνία: kepeme@gmail.com
...................... ΜΕΣΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ // ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

ΑΠΟ ΤΟ 1988 * Ειδήσεις - Ανταποκρίσεις - Ρεπορτάζ - Συνεντεύξεις - Videos - Διεθνή Νέα - Απόδημος Ελληνισμός ... * ειδήσεις από τις τοπικές Κοινότητες της Μεγαλοπόλεως * περιήγησης, οικοτουρισμός, πολιτισμός * Καλοκαίρι 2018 περιδιάβαση στα όμορφα χωριουδάκια μας....

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας


~~~~~~~~~~~~~~

"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Δ. Σολωμός

Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

H Πελοπόννησος αποκτά το πρώτο Παλαιοντολογικό μουσείο. Ένα μουσείο που κατασκευάζεται στο Ίσιωμα Καρυών στο Δήμο Μεγαλόπολης, αποδεικνύοντας πως τούτος ο τόπος έχει μακρά ιστορία και προϊστορία.

  ΤΟΠΙΚΕΣ   ΕΙΔΗΣΕΙΣ   

H Πελοπόννησος αποκτά το πρώτο Παλαιοντολογικό μουσείο. Ένα μουσείο που κατασκευάζεται στο Ίσιωμα Καρυών στο Δήμο Μεγαλόπολης, αποδεικνύοντας πως τούτος ο τόπος έχει μακρά ιστορία και προϊστορία.
Η ύπαρξη ζωής καταγράφεται από τα βάθη των αιώνων στην περιοχή της Μεγαλόπολης και οι έρευνες φέρνουν στο φως στοιχεία που εκπλήσσουν (χαυλιόδοντες ελεφάντων κλπ).

Θεμέλιος λίθος για το παλαιοντολογικό μουσείο στο Ίσιωμα Μεγαλόπολης 

Το μουσείο, όταν θα ολοκληρωθεί, θα συμβάλλει στην τουριστική προβολή του Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης και ευρύτερα της Αρκαδίας μας και θα τονώσει την τοπική οικονομία.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου χρηματοδοτεί μέσω του λιγνιτόσημου τόσο την κατασκευή του μουσείου, όσο και την μουσειολογική έκθεση ενώ βελτιώνει τις οδικές υποδομές για την καλύτερη προσβασιμότητα τόσο προς το υπό κατασκευή μουσείο, όσο και ευρύτερα προς τους αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους του Λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης.

Η περιοχή της Μεγαλόπολης αποτελεί μία παραγωγική περιοχή και εκτός από έδαφος έχει και υπέδαφος το οποίο την έχει καταστήσει ενεργειακό κέντρο της χώρας.
Αποτελεί όμως και ένα τόπο που έχει προϊστορική ζωή και αυτό αποδεικνύεται από τις έρευνες και την δουλειά που κάνει ο καθηγητής κ.Θεοδώρου στο σημείο που θεμελιώθηκε το πρώτο Παλαιοντολογικό μουσείο στην Πελοπόννησο, στον Άγιο Ιωάννη Ισιώματος Καρυών.
Μία ιδιαίτερη μέρα, γιατί το έργο ήταν όνειρο χρόνων και δούλεψαν πολλοί για να γίνει πράξη.
Η Περιφέρεια είναι αρωγός στην προσπάθεια για την κατασκευή του μουσείου (βάζει χρήματα από το ποσοστό της επί του Λιγνιτόσημου) ενώ έχει εντάξει και το ποσό των 248 χιλιάδων ευρώ για την μελέτη της μουσειολογικής έκθεσης.
Και βέβαια με διάφορες παρεμβάσεις στους δρόμους (διανοίξεις νέων, βελτιώσεις υπαρχόντων) προσπαθεί να κάνει καλύτερη την προσβασιμότητα της περιοχής.
Συγχαρητήρια σε όλους και θεωρούμε πως το Μουσείο που θεμελιώθηκε θα προσφέρει στην επισκεψιμότητα της περιοχής και θα συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.

_________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου